Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Стоп кадър БТВНе можем да смятаме, че в условията

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Стоп кадър БТВНе можем да смятаме, че в условията
Коментари Харесай

Адвокат по медицинско право: Всеки може да злоупотреби с постоянна карантина

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Стоп кадър БТВ

Не можем да считаме, че в изискванията на пандемия панацея ще е положителното сърце на хората. Доброволците не би трябвало да влизат в отделенията и да имат допир с пациентите, сподели доктор Мария Петрова - юрист по здравно право, гост в " Лице в лице " по БТВ.

" Пандемичен проект няма. В актуалната конюнктура се работи ден за ден - не знам дали това е най-разумното, тъй като добре щеше да е в миналите месеци да се очертаят някакви най-малко по-големи стъпки и предпоставки за последващите дейности, тъй че да може да следваме нещо, което и интернационалното филантропично право изисква и да е в интерес на обществото и публичното здраве ", сподели тя.

" Не можем да считаме, че в изискванията на пандемия панацея ще е положителното сърце на хората. Доброволците не би трябвало да влизат в отделенията и да имат допир с пациентите – рисково е за живота и здравето както на пациентите, по този начин и на доброволците “, безапелационна е доктор Мария Петрова.

" Всеки обаче може да злоупотреби с непрекъсната карантина, в случай че не му се върви на работа, като след всяка изолираност контактува още веднъж със инфектиран. Няма формулировка за контактност, за жалост. Но поради такива случаи не можем да скапваме обществения модел ", отговори на въпрос на водещата доктор Петрова. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР